Restaurantele medievale, un loc de recreere si aducere aminte

Peisajul culinar din Romania este intregit in ultima perioada de o serie de restaurante medievale, care sunt deschise in locuri minunate, precum ar fi castele sau cetati fortificate renovate, de curand de catre autoritatile locale.

Pe langa un peisaj de epoca, aici putem alege dintr-un meniu diversificat, iar produsele consumate pot fi achitaet cu ajutorul platilor electronice.

Ilustratie cu un barbat care urca pe un grafic crescator.

Istoria Romaniei se poate recrea si prin peisaje spectaculoase

Restaurantele medievale din Sibiu au capatat un avant deosebit, deoarece se incadreaza extrem de bine in peisajul arhitectural din localitate, dominat de constructii de epoca, deoarece aici este locul unde se poate manca bine, iar totul se va incadra intr-un pret rezonabil.

Chiar daca inima ne cere mai mult, dupa cum spune poetul si nu avem destui bani la noi, ne putem lasa totussi purtati de sentimente, deoarece banii necesari pot fi accesati cu usurinta datorita cardurilor de credit pe care cu siguranta toti le avem in portofel.

Desi salariul este de regula incasat pe un card de debit, cardurile de credit (chiar si cardurile virtuale, emise de entitati de tip Paxum, care isi desfasoara activitatea exclusiv in mediul digital) ne ofera acces la sume suplimentare de bani, care sunt accesibile in numai cateva minute, cu ajutorul formularelor pe care le putem completa online, unele dintre acestea chiar prin intermediul platformelor digitale de plata.

Marale avantaj al mediului online este faptul ca aceste sume pot fi accesate instantaneu, astfel incat masa la un restaurant medieval sa nu ne fie afectata, deoarece astfel ne vom strica cu siguranta buna dispozitie.

Restaurantele medievale, locurile unde ne putem intalni cu istoria

Astfel, banii ne vor fi virati in cateva minute, iar plata o putem face direct cu telefonul mobil, cu conditia ca acesta sa aiba activata facilitatea NFC, iar POS-ul restaurantului sa permita aceasta modalitate moderna de plata.

Plata se va face prin simpla atingere a telefonului de POS, iar banii vor fi considerati a fi incasati chiar daca este week-end si acestia nu vor fi virati efectiv in contul restaurantului decat in prima zi lucratoare a bancilor.

Meniul restaurantelor medievale este de regula destul de variat si vom fi tentati cu siguranta sa incercam mai multe feluri de mancare, dintre care multe sunt specifice epocii in care acesta incearca sa se incadreze.

Plata electronica este preferata de catre multi romani, pentru ca astfel vom fi si mai mult in siguranta, deoarece nu vom fi nevoiti sa ne umplem portofelele cu o cantitate impresionanta de bani, pentru a face plata unei mese.

Este suficient sa avem un card clasic, din acela din plastic, sau unul ori mai multe carduri virtuale, inregistrate intr-un portofel electronic, pentru ca plata sa se desfasoare rapid, comod si mai presus de toate, in siguranta.

Astfel, concediul nostru nu va fi perturbat de niciun factor destabilizator, iar restaurantele nu pot decat sa beneficieze de aceste plati, deoarece vor vinde astfel mai multa mancare, iar viteza cu care banii vor intra in conturi va creste profitul acestora si va conduce in cele din urma la diversificarea si mai mare a meniului.